Zdravje v tvojih rokah: naravno nad najpogostejše zdravstvene težave :: Swasthya
0 Prijava

Moja notranja moč v novi preobleki in s še večjo močjo!

Delavnice Moja notranja moč so nastale v želji po prenašanju uporabnega znanja, predvsem pa praktičnih pristopov iz joge in ajurvede. Bile so tedenska stalnica na našem urniku vse od prve delavnice, ki smo jo izvedli novembra 2020. Okrog tedenskih delavnic se je kmalu oblikovala skupnost zavzetih posameznikov, ki so redno z nami vsak teden aktivirali in krepili svojo notranjo moč.

Zaradi čudovitega odziva publike in seveda naše vztrajne želje, da z vami tudi v prihodnosti delimo znanja iz široke ajurvedske zakladnice modrosti, bomo z delavnicami Moja notranja moč nadaljevali tudi v letu 2022. Dobile pa bodo novo in še bolj poglobljeno obliko. Celoten sklop delavnic je zasnovan tako, da ustvarja celoletni ajurvedski vodnik po tem, kako se s premišljenim delovanjem in majhnimi prilagoditvami v življenjskem slogu v vsaki sezoni učinkovito izognemo zdravstvenim težavam.

Delavnice Moja notranja moč bodo v letu 2022 strukturirane kot mesečni dvourni webinar s teoretičnim delom (predavanje) in praktičnim delom (delavnica). Dva tedna po predavanju in delavnici pa bomo imeli vedno še posebno enourno sejo, namenjeno vašim vprašanjem o tej tematiki.

Gre torej za celoletno izobraževanje, ki vam bo prineslo globlje razumevanje vaše lastne telesne konstitucije in dejavnikov, ki skozi leto vplivajo na notranje ravnovesje telesa.

Vsaka seja bo sestavljena iz treh delov:

- teoretično predavanje, ki bo nahranilo intelekt in dalo vpogled v ajurvedsko pojmovanje nastanka in preventive določenih obolenj

- praktični del, ki bo podprl telo in poglobil naše razumevanje, zakaj so te prakse potrebne in dal zadovoljstvo ob izkušnji učinkovitosti teh praks

- dodatna seja za vsa vaša vprašanja (in naše odgovore), kjer boste lahko z nami prediskutirali svoje dvome in razmišljanja o obravnavani tematiki ter delili svoje izkušnje.

Delavnice bodo potekale mesečno ob ponedeljkih ob 18.00.

Vsako delavnico bomo izvedli v živo, kasneje pa bo na voljo posnetek delavnice, ki si ga lahko ogledate kadarkoli.

Skozi celoten sklop tovrstnih teoretično-praktičnih predavanj boste hkrati pridobili odlično razumevanje vsega, kar lahko sami naredite za svoje zdravje, predvsem z vidika preventive, dobili pa boste tudi nabor orodij in znanj, s katerimi lahko pomagate sami sebi ali svetujete svojim bližnjim. Iz znanja izvira občutek opolnomočenosti, da smo sami gospodarice in gospodarji svojega zdravja in dobrega počutja.

Sklop izobraževanj je zasnovan celostno, kar pomeni, da boste vedno hkrati krepili telo, um in duh. Notranjo moč boste tako gradili na vseh nivojih obstoja, od fizičnega, preko umskega do energijskega. Notranje ravnovesje, ki temelji na harmoniji med umom, duhom in telesom, pa je v vsaki sezoni osnova za krepek imunski sistem, dobro počutje in življenje brez stresa.

Če je vaša želja v letu 2022 celostno okrepiti svoje telo, poskrbeti za preventivo (ki je najboljše zdravilo!) v vseh letnih časih in ponovno ozavestiti, da je skrb za vaše zdravje in dobro počutje v vaših rokah, vam bodo delavnice Moja notranja moč ustvarile trdno osnovo za doseganje teh ciljev.

Bonus razlog, da se pridružite: postali boste del skupnosti, ki gradi na zavesti in aktivno prispeva k boljši in bolj zdravi družbi!

Napovednik delavnic in spremljevalnih aktivnosti od januarja do aprila

Urnik delavnic za leto 2022

(Ne)spečnost in čustvena (ne)stabilnost

Januar v Swasthyi namenjamo čiščenju in stabilizaciji našega uma. To je namreč osnova za nadaljnje čiščenje telesa skozi različna tkiva in telesne sisteme.

Na predavanju in delavnici bomo o temi nespečnosti in kako to vpliva na naše emocionalno in umsko stanje pogledali z ajurvedskega stališča.

V praktičnem delu delavnice bomo spoznali različne pristope in tehnike, ki jih lahko vključimo v svoje dnevne rutine in nam bodo pomagali ustvariti stabilno podlago, na kateri si bomo zgradili trdno in dolgotrajno zdravje.

Preberi več o programu te delavnice >>

Zasluzenost in strupi - vir alergij in kožnih težav

Februar je v Swasthyi posvečen pripravam telesa na poglobljeno čiščenje.

V predavanju se bomo posvetili ajurvedskemu razumevanju akumulacije toksinov, v praktičnem delu delavnice pa bomo spoznali tehnike in pristope, s katerimi bomo na celosten način pomagali telesu učinkovito izločiti akumulirano sluz in toksine in tako naredili prvi korak k premagovanju kroničnih težav z alergijami in sezonskimi prehladi.

Z uravnovešeno bioenergijo kaphe bo naše telo tudi v optimalni pripravljenosti, da v naslednjih mesecih poskrbimo za ustrezno nahranjenost in revitalizacijo globljih tkiv: mišic, kosti in vezivnega tkiva.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Gibanje brez bolečin, revme, artritisa in osteoporoze

Marec je v Swasthyi posvečen krepitvi globljih telesnih tkiv skozi dovajanje zdrave kaphe (ki pride iz primerne prehrane) in uvajanjem krepilnih praks in tehnik za ohranjanje močnih kosti in gibljivih sklepov.

Na predavanju bomo spoznali več o ustreznih načinih vadbe in prehrane, ki podpirajo zdravje muskuloskeletnega sistema pri različnih telesnih tipih, v praktičnem delu pa nas seveda čaka celostna sekvenca vadbe in uporabna navodila, kako po ajurvedsko poskrbimo za zaščito sklepov in neobremenjeno gibanje.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Od nezavednega prehranjevanja do holesterola in diabetesa

April je v Swasthyi posvečen razumevanju tega, kako pomembno je pozitivno stanje duha in mentalna prisotnost pri uživanju hrane.

Govorili bomo ne le to tem, kako ugotovimo, katera hrana je primerna za nas, ampak tudi o pravilih, ki zagotavljajo, da se hrana v telesu pravilno in optimalno presnovi in absorbira. Naše telo ima skoraj neskončne možnosti revitalizacije in pomlajevanja tkiv, zato na srečo ni nikoli prepozno, da začnemo odpravljati posledice dolgotrajnega nezavednega prehranjevanja.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Ščit(nica) pred stresom in izgorelostjo

Maj je v Swasthyi posvečen razumevanju dejavnikov, ki nas skozi konstantno preobremenjenost in stres vodijo v izgorelost. V sklopu te tematike se bomo pogovarjali tudi o vlogi ščitnice in nevarnostih za obolenja ščitnice, ki izhajajo iz nepravilnega življenskega stila in preobremenjenosti.

Na predavanju bomo govorili o tem, na kakšne načine lahko vzdržujemo zdravo ravnovesje med tremi podpornimi stebri (hrana, počitek, aktivnost) in kako lahko sami poskrbimo za to, da ohranjamo visok nivo energije ne glede na količino dela in primanjkovanje časa, s katerim se soočamo vsak dan.

Delavnica bo namenjena spoznavanju in usvajanju praktičnih pristopov, ki jih lahko hitro in učinkovito vključimo v svojo dnevno rutino in tako poskrbimo za vzdrževanje celostnega ravnovesja v svojem življenju.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

 

Izzivi prebavil: zgaga, hemeroidi, glavoboli in izpuščaji

Junij je v Swasthyi posvečen pripravi na zares uživaško poletje!

Govorili bomo o tem, kako lahko tudi poleti, v dopustni sezoni in na potovanjih jemo čim bolj zdravo in primerno hrano, s kakšno dnevno rutino bomo zaščitili in ohranili zdrav prebavni ogenj, ki je osnova za to, da jesenski čas pričakamo z optimalno delujočim imunskim sistemom.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Močna pljuča - prva obrambna linija imunskega sistema

Avgust je v Swasthyi namenjen razumevanju povezave med dihalnim sistemom in imunskim sistemom. Spoznavali bomo, s katerimi praktičnimi pristopi, ki jih nudita sestrski znanosti joga in ajurveda, si lahko vsakodnevno krepimo moč pljuč in poskrbimo za visoko energijo in odpornost tega organa.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Resničnost jesenske utrujenosti in motivacija

September je v Swasthyi posvečen celostni skrbi za imunski sistem.

Razumeli bomo, kako spremembe v naravi vplivajo na naš prebavni in imunski sistem, skozi praktične pristope, ki so del delavnice pa bomo pridobili orodja za okrepitev telesne energije in ohranjanje visokega nivoja motivacije, ki je v jesenskem in zimskem času še posebej pomembna, da dosegamo zadane cilje in najdemo zadovoljstvo v dobro opravljenem delu, študiju, ali ljubiteljskih aktivnostih.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Pojav rakavih obolenj od A do Ž

Oktober je v Swasthyi posvečen razumevanju ajurvedskega pogleda na onkološka obolenja, poudarek pa bomo dali na ozaveščanje o preventivnih ukrepih, ki jih lahko sami vključimo v vsakodnevno življenje in poskrbimo za celostno zaščito svojega telesa pred razvojem rakavih obolenj.

Skozi predavanje bomo spoznali, kako ajurveda klasificira in oprdeljuje različne oblike raka, govorili pa bomo tudi o pristopih, ki so jih v ajurvedi razvili za zdravljenje različnih tumorjev in drugih mas.

Tradicionalni pristopi k zdravljenju tumorjev so lahko še danes učinkovita podpora in komplementarna terapija modernim pristopom. Mnogo onkoloških bolnikov pa se k naravnim, tradicionalnim medicinam obrača po pomoč za regeneracijo tkiv in revitalizacijo celega telesa po radioloških in kemičnih terapijah.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Spolno in reproduktivno zdravje žensk in moških

November je v Swasthyi posvečen razumevanju in skrbi za najbolj subtilna in občutljiva tkiva v človeškem telesu - tista, ki so neposredno vpletena v čudež vsakega novega življenja, ki se pojavi na tem planetu.

V teoretičnem delu bomo bolje spoznali tvorbo in funkcije reproduktivnih tkiv, skozi praktični del delavnice pa bomo usvojili tudi različne tehnike in prakse iz joge in ajurvede, ki bodo dnevno podpirale naše reproduktivno in spolno zdravje.

 

Preberi več o programu te delavnice >>

Cena posamezne delavnice je 30€.

Ta cena obsega celotno delavnico: 1h teoretičnega uvoda + 1h praktičnih vaj + 1h sejo za vprašanja in odgovore, ki se zgodi 2 tedna po vsebinskem delu delavnice.

Vsi deli delavnice so kasneje na voljo tudi v obliki posnetka - to pomeni, da če se nam kdaj ne morete pridružiti v živo, lahko že naslednji dan po delavnici pogledate posnetek! Cena je enaka za udeležbo delavnic v živo in za ogled posnetka.

Ob nakupu vseh 10 delavnic (celoletni program) vam nudimo 20% količinski popust.

Količinski popust velja celo leto - to pomeni, da če ste nekaj delavnic že zamudili, vam kadarkoli omogočimo ogled posnetkov.

DARILO: Ob nakupu katere koli delavnice vam podarimo brezplačen ogled webinarja Osnove ajurvede.

Webinar Osnove ajurvede vam odpre vrata v svet ajurvede in vam prinese razumevanje osnovnih teoretičnih stebrov ajurvede. Ogled tega webinarja vam omogočimo zato, da lažje in s še večjim zanimanjem sledite progremu celoletnega izobraževanja.

PRAZNIČNA PONUDBA, PODALJŠANA DO 6. 1. 2022!

Samo v decembru 2021 in do vključno 6. 1. 2022 vam ob nakupu vseh 10 webinarjev podarimo še brezplačen osebni posvet z ajurvedskim strokovnjakom.

Ob nakupu celoletnega ajurvedskega programa izobraževanja (10x 3-urna delavnica Moja notranja moč) prejmete 2 delavnici,

1 webinar in osebni posvet z ajurvedskim zdravnikom brezplačno!

Podarimo vam torej storitve v vrednosti 164 €, cena za plačilo paketa pa je le 240 € (možno je tudi plačilo na obroke).

 

POSEBNO VABILO EKIPE SWASTHYA:

Začnite leto 2022 z nami 3.1. ob 19ih na brezplačni meditaciji preko Zooma, nato pa nadaljujte pot zdravja skozi celo leto!

 

Za več informacij in prijave na delavnice nam pišite na mail:

 

info@hc-swasthya.com

Vse, kar vas še zanima o delavnicah:

IN KDO VODI DELAVNICE?

Delavnice pa v praksi vodimo kar trije: dr. Vishnu Prasad ter Manja Balek Jurjavčič in Eva Knafelc, ki sva že več let svetovalki pri ajurvedskih strokovnjakih in vodiva različne ajurvedske delavnice in predavanja.

KAKO POTEKAJO DELAVNICE?

Preko spleta, na platformi ZOOM. V ponedeljek popoldne, ko zaključimo s prijavami na delavnico vam pošljemo privatno Zoom povezavo preko katere se povežete v našo delavnico.

Ponedeljkove seje obsegajo 1 uro teoretičnega predavanja in 1 uro praktičnih vaj in meditacije.

Dva tedna po izvedbi delavnice sledi še seja za vprašanja in odgovore, kjer lahko z nami prediskutirate svoje dvome, vprašanja in seveda delite svoje izkušnje.

KDO JE AVTOR DELAVNIC?

Delavnice Moja notranja moč je zasnoval in jih pripravlja izjemno izkušen in srčen ajurvedski zdravnik, dr. Vishnu Prasad. 

Vsako predavanje in delavnico pripravi tako, da nam v teoretičnem delu na preprost in razumljiv ter zelo zabaven način razloži ajurvedski pogled na določeno tematiko. Praktični del delavnice, ki sledi predavanju pa je zasnovan tako, da teoretično znanje povežemo s praksami in tehnikami iz joge in ajurvede, ki nam pomagajo usvojiti novo znanje in ga uspešno vključiti v svoj vsakdan.

 

© 2015, Swasthya d.o.o., vse pravice pridržane. Powered by Shopamine.

Nastavitve piškotkov Moji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
Politika piškotkov za spletno mesto Swasthya

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.